Hallå!

Då var det dags igen. Utbildningsperioden är nu ett avslutat kapitel sedan en tid tillbaka och praktik ute i utvecklingsteamen är det som gäller nu. Jag och Linnea gör praktiken ihop och vi är just nu placerade i Team Seals där vi ska vara fram tills jul. Nästan tre veckor har redan gått sedan vi kom hit och mycket har hänt. Team:et är stort och arbetar med många olika system. Att lära sig vad dessa gör och hur de fungerar har varit spännande men också utmanande då vissa system är mer komplexa och lite äldre. Vi har under vår tid här fått delta på många av teamets aktiviteter vilket jag tror är nyttigt och behövligt för att förstå hur verkligheten ser ut och fungerar. Man känner sig dessutom mer integrerad och som en del av team:et även fast vi bara är här tillfälligt under en kortare period.

Jag gillar att vi direkt fick hoppa rätt in i hetluften och ta oss an riktiga ärenden som skulle fixas. Tycker att det blir extra roligt och motiverande när det som man utvecklar kommer att ha betydelse och användas. Det känns bra att det man har med sig i bagaget från högskolan och utbildningsperioden i traineeprogrammet nu äntligen kommer till nytta.

När praktikperioden började splittrades vi traineer och är ingen grupp längre som förut. Detta är givetvis tråkigt och har varit en omställning. Under de tre första månaderna har man lärt känna varandra bra och haft otroligt kul ihop. Men som tur är sitter vi alla traineer på samma våning och vi träffas ganska så ofta ändå, även fast vi sitter i olika team och arbetar. Samtidigt vill jag understryka att det är roligt att lära känna andra på avdelningen bättre.

Mina förhoppningar är att de kommande veckorna ute i team:en kommer att vara lika spännande och lärorika. Att utmaningarna aldrig tar slut och att ständigt utvecklas och förbättras.

IMG_20151211_103713-min

Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg som tidigare idag höll tal

Trevlig helg!

/Martin