Hej igen!Universum Uppsalahem

Nu har det gått precis 3 månader sedan jag började som HR-trainee på Uppsalahem. Kombinationen av fantastiska kollegor, en riktigt bra chef, och att jobba med en produkt som jag älskar, får mig att stormtrivas.

För mig har det alltid varit viktigt att jobba med något meningsfullt och att känna att jag bidrar till ett bättre samhälle. Det är precis det som är det häftiga med allmännyttan, att få känna att man är med och bidrar med något viktigt. I allmännyttan blir det också tydligt vilken roll vi spelar för stadens utveckling. Vi arbetar inte bara med människors hem utan samverkar med flera viktiga aktörer i staden så som infrastruktur, näringsliv, utbildning, vård, omsorg och kultur.

I min roll som HR-trainee jobbar jag väldigt varierat med olika områden inom HR. Främst arbetar jag med Employer Branding som handlar om hur vi som arbetsgivare uppfattas av våra potentiella, nuvarande och tidigare anställda. Ett arbetsgivarvarumärke innehåller precis som ett konsumentvarumärke en mängd olika associationer om vad man förknippar med en arbetsgivare.

På Uppsalahem har profileringsfrågan alltid varit aktuell, mycket för att vår HR-chef och ledningsgrupp har prioriterat frågan. Engagemanget har dessutom gjort att Uppsalahem har blivit nominerat till årets nykomling inom Employer Branding av Universum vilket förstås är fantastiskt roligt! Förutom att ha kontakt med skolor, medverka på arbetsmarknadsdagar och mässor, samarbetar HR-avdelningen mycket med kommunikationsavdelningen för att få fram arbetsgivarvarumärket i sociala kanaler. Just nu jobbar vi för att hitta rätt plattform för att nå rätt målgrupp. I vissa fall har LinkedIn passat bäst, i andra fall har det visat sig att både Instagram och Facebook varit väldigt effektiva kanaler! Den bästa reklampelaren är dock vi som arbeta på Uppsalahem som alltid är varumärkesbärare och Uppsalahems viktigaste ambasadörer!

Idag är jag på plats i Linköping där det är dags för andra modulen i SABOs traineeprogram. Jag och de andra 12 traineerna från Sveriges allmännyttiga fastighetsbolag ska under tre dagar hos Stångåstaden i Linköping lära oss mer om omvärldsanalys och affärsmannaskap!

 

Vi ses snart igen!

//Cajsa Ahlström