Sex veckor har nu flugit förbi i rasande fart. Tillfällena där vi går kurser och utbildningar blir mer och mer glest utspridda och vi blir istället mer och mer invävda i det daliga arbetet. Vi har såklart otroligt mycket kvar att lära men sakta men säkert smyger vår testledare på oss mer krävande arbetsuppgifter.

I början av vår tid här på Cinnober var det dagliga arbetet i projektet huvudsakligen centrerat kring supportarbete. Men, projekt förändras hela tiden och efter förra releasen som skedde för några veckor sedan så är det nu dags för utveckling av ny funktionalitet. Det ska bli intressant att se hur det förändrar arbetssättet och allt som det innebär. Framför allt så känns det bra att vara med och planera arbetet redan från början.

Vad har vi mer hunnit med under de här sex veckorna då? Tja… lite blandat faktiskt: karriärdag för studenter på Umeå universitet, firmafest, ett jubileum och löpträning under lunchen för att nämna några. Alltid händer det någonting.

Nu taggar vi inför ShipIt Day på torsdag/fredag. Ett hackaton-liknande event där alla som vill får 24 timmar på sig att vara kreativ och göra precis vad de känner för. Så t.ex. skriva det där fantastiska skriptet som underlättar din vardag, ta fram ett spel som förklarar trading på ett lätt sätt, eller som vi – skapa ett verktyg som underlättar testning av SWIFT-relaterad funktionalitet (SWIFT är en internationell standard som används vid penningtransaktioner mellan banker). Det bästa projektet vinner dessutom ett pris! Alla på kontoret har talat sig varma om tidigare ShipIt-event så förväntningarna är höga kan man nog säga.

Mer om hur det gick under ShipIt kommer nog Viktor skriva om i nästa blogginlägg.

Till dess, ha det bra