Livet som HR-trainee!

Cajsa Ahlström heter jag och är en av två traineer på Uppsalahem! Ursprungligen kommer jag från Göteborg men efter en första flytt till Lund är jag nu på plats i Uppsala.

Uppsalahem ligger i framkant när det kommer till bostadsbyggandet! Vi har historiskt sett byggt över 20 000 bostäder och totalt har nästan 30 000 uppsalabor sin bostad hos oss. Det innebär att var 6:e uppsalabo bor i en av våra fastigheter!

På Uppsalahem vill vi bidra till att bygga en hållbar stad där människor vill bo och leva. Vi vill fortsätta göra Uppsala till en attraktiv stad, där näringslivet och studentera kan blomstra. Som samhällsaktör har Uppsalahem stor möjlighet att påverka människors vardag vilket gjorde det självklart för mig att söka mig hit. Som HR-trainee på Uppsalahem får jag en fantastisk möjlighet att lära mig hur HR jobbar i ett allmännyttigt fastighetsbolag. Jag kommer att arbeta med hela kompetensförsörjningen, vilket innebär allt ifrån att attrahera, rekrytera, behålla och avveckla medarbetare. Ett fantastiskt spännande arbete i en tid då människan är företagens viktigaste resurs!

Som trainee ingår jag även i ett nätverk av 12 andra traineer tillsammans med vår branschorganisation SABO. Vi kommer alla ifrån olika utbildningsbakgrunder (bygg, finans, kommunikation, förvaltning m.m) vilket gör det extra spännande när vi ses varannan månad och har utbildning tillsammans.

Jag har redan lärt mig massor om fastighetsbranschen och mer kommer det bli!

Vi ses snart!!

 

Cajsa Ahlström