Tjena!

Sjätte veckan på Jordbruksverket har gått till historien och det är därmed min tur att blogga.

Mitt namn är Emil Mannfeldt, jag är 22 år och den sista av oss sex traineer på Jordbruksverkets IT-avdelning att ge mig på det här med att blogga. Jag är född och uppvuxen i Mellösa som är en liten ort i sörmland. Efter gymnasiet flyttade jag till Linköping för att studera systemvetenskap och som nyexaminerad flyttade jag vidare söder ut till Jönköping.

Denna vecka har handlar om Linux som är ett operativsystem precis som Windows. Vi har arbetat i den ökända svarta rutan och lärt oss skriva script. Vi lyckades snart klura ut hur vi kunde få tillgång till varandras datorer och kunna stänga av dem. Detta utvecklades till en intressant tillitsövning som vissa klarade bättre än andra. För mig var Linux helt nytt (lika så bloggandet) men med gott samarbete inom gruppen, bra kursupplägg och en gnutta envishet så löste sig uppgift efter uppgift. Jag tror vi alla är väldigt nöjda med veckan och jag känner att jag utvecklats ordentligt inom Linux och förhoppningsvis även inom bloggandet.

Varje fredagseftermiddag arbetar vi på eget initiativ med ett utvecklingsprojekt. Det är ett spel som vi bygger vidare på med nya funktioner varje vecka. Denna vecka är det jag som är framröstad som teamledare. Fredagseftermiddagen är ofta veckans höjdpunkt men denna vecka har varit väldigt rolig överlag så det blir mycket att leva upp till med denna eftermiddag.

I eftermiddag är det även traditionsenligt fredagsfika på taket. Denna gång är det Isabel som bjuder på fikat och det har ryktats om en äppelpaj som står i kylen. Nästa vecka ser jag framemot en fördjupning i verksamhetsanalys och design.

12083869_10153151536961935_724106624_n