Hej på er!Halldis

Nu har jag överlevt mina första 2 veckor som Stockholmare; ta tunnelbanan i stället för spårvagn och hitta till Ica Maxi, gymmet och fler viktiga ställen. Men det mest intressanta som jag har gjort det sista 2 veckorna var att börja som Corporate trainee på Octapharma.

Det har varit mycket att se och lära sig, nya människor som är intresserade av att lära känna dig och berätta för dig vad de gör inom företaget.

Traineeresan började med en introvecka i Wien, där alla 10 Corporate trainees träffades och lyssnade på föreläsningar från chefer och ledarpersoner inom företaget. Vi fick även en bra rundvandring runt produktionen och labben de har där.

Det var väldigt kul att träffa alla traineerna igen, för på traineedagen (sista steget i rekryteringsprocessen) när vi träffades sist var det väldigt mycket nervositet i luften. Dagarna vi spenderade i Wien var ganska schemalagda, men vi hade ändå tid att mingla och lära känna varandra bättre, i slutet tyckte jag det var synd att vi inte kommer att spendera mer tid tillsammans, eftersom vi kommer att jobba i olika länder.

En sak som jag tyckte var väldigt bra och som jag inte hade förväntat mig var hur många högt uppsatta personer inom företaget som la tid på att komma och träffa oss, man kände sig varmt välkommen i företaget och man såg hur mycket folket inom företaget bryr sig om oss traineerna – väldigt positiv atmosfär.

Efter corporate introveckan fick vi traineer i Stockholm en introvecka på siten, som innebar att träffa ännu mer folk och lyssna på fler intressanta föreläsningar och gå baskurser som behövs på en arbetsplats som detta.

De sista 2 veckorna har varit väldigt roliga, jag har känt mig varmt välkommen och ser fram emot att börja min första rotation inom produktionen nästa vecka.

-Halldis