”Hur går det? Trivs ni bra? Kul att ni är här!” är standardfrågor som Jag och Victor får när vi går runt på SJs kontor 10 våningar upp med utsikt över stadshuset. Bara på frågorna hör ni att vi känner oss välkomna och glada över att vara här! SJ lyckas liksom leva ut sina värdeord att vara härliga och mänskliga.

Jag, Ida, kom närmast från Linköping där jag läst Industriell Ekonomi med inriktning mot marknadsföring. Jag har en förkärlek för skogen i Småland och motiveras av att få jobba med produkter som berör oss vanliga människor.

Victor flyttade hit från Lund där han läst Industriell Ekonomi med inriktning mot Supply Chain Management tillsammans med en master kallad Technology Management. Han är en talang på att samarbeta och tycker också om skogen fast då helst den västgötska eftersom det är därifrån han kommer.

IMG_0002

Vi tog oss hit genom en rekryteringsprocess under februari – april som innehöll gruppcase och flertalet intervjuer. De förra traineerna Stina och Christoffer hade en stor del i rekryteringsprocessen och tack vare dem fick vi en bra bild vad en Traineee på SJ gör och blev riktigt sugna att få jobbet!

Vi börjar vår placering på IT-avdelningen och kommer sedan rotera runt på 6-8 avdelningar under 1 års tid. IT berör ju hela organisationen, för att inte tala om kunden! Just nu pågår ett stort byte av leverantör och mycket nytt är på gång.

Vad har vi gjort den här månaden? Förutom att lära oss mängder med namn, organisationsscheman och arbetssätt har vi jobbat med en uppgift att få IT-avdelningen att börja publicera information i det sprillans nya intranätet. Detta resulterade i en utbildning som vi höll i tillsammans med kommunikationsavdelningen. Vi har gjort en konkurrensanalys i samarbete med Strategi och Affärsutveckling, SJ är inte längre ett monopol och det är fler tågbolag på spåren som gör att vi måste arbeta i förändring och hänga med! Vi har redan nu börjat planera möjligheter för studenter att komma in på SJ och hur vi ska marknadsföra detta, ett kul projekt där vi får ut och träffa många studenter! Och så har vi besökt resebutiker, loungen och åkt tåg:)

Bild ledardagen

FullSizeRender (3)

Jag fick också det ärofyllda uppdraget att hålla i instagramkontot @resmedsj för några veckor sedan. Där (och på @sjtrainee) kan du se lite av min vardag i bildform.
Ha det fint! /Ida