Under mina hittills cirka 10 månader som trainee har jag fått prova på saker jag för bara ett par år sedan aldrig hade gissat att jag skulle göra. Jag har tagit lastbilskörkort, jobbat på linan med att montera både motorer och lastbilar och till och med lånat med en lastbil hem till familjen över påsk. I helgen gick jag med fyra traineekollegor på lastbilsrace och gjorde därmed listan på saker-jag-inte-trott-jag-skulle-göra ännu lite längre.

Fem glada traineer på lastbilsrace

Fem glada traineer på lastbilsrace

Line-up precis före start

Line-up precis före start

Truck Grand Prix är ett återkommande event som hålls vid Nürburgring. Vanligtvis är det sportbilar som dundrar runt på banan men för åtminstone en helg om året tar lastbilarna plats i startfållorna. Vid sidan av racet som är huvudmomentet pågår utställningar, parader, spelningar och framförallt kryllar det av truckers. Det är roligt att se vilket intresse det finns för våra produkter även om Scania av naturliga skäl inte syns mest eftersom det finns två inhemska tillverkare i Tyskland.

Trots att Scania inte har den största fan-skaran i Tyskland kanske vi ändå har de mest dedikerade. Vid Scanias utställningsområde fanns en tatuerare som enbart tatuerade Scania-motiv – oftast Gripen som ni hittar på loggan. Det fanns inte en ledig tid på hela helgen. Alla tider var förbokade. Vilka kunder!

Scanias alldeles egna tatueringsstudio

Scanias alldeles egna tatueringsstudio