Få verkar ha missat att Scania förra året blev fullvärdig medlem av VW-gruppen. Med över 10 miljoner sålda fordon under 2014 är det inte svårt att tänka sig vilken utmaning det är att koordinera och hitta synergier mellan gruppens bolag. En del i att öka kommunikation och förståelse inom gruppen är KTT (Konzern Trainee Treffe). Under tre dagar varje år samlas traineer från VW, Skoda, Porsche, Audi, MAN, Bentley och alla andra för att lära känna varandra och få bättre insikt i gruppens varumärken och verksamheter. Numera är alltså även Scania representerat och på årets KTT förra veckan deltog jag tillsammans med två av mina traineekollegor.

VW-gruppens traineer samlade på KTT i München

VW-gruppens traineer samlade på KTT i München

Totalt deltog 143 traineer från gruppens olika bolag och det var fantastiskt roligt att få träffa dem. Det är absolut det som jag framförallt tar med mig från KTT. Dessutom fick vi höra hur de andras traineeår ser ut och samtidigt lära oss mer om MAN som inte bara är årets arrangör utan även Scanias systerbolag i det nya holdingbolaget Truck and Bus GmbH.

Nu är jag tillbaka i Koblenz och jobbar vidare med mitt projekt som jag lite otåligt tycker borde vara färdigt nu. Det finns dock lite detaljer kvar att ta hänsyn till, så med lite extra motivation från förra veckan i bagaget tar jag tag i de sista bitarna innan det är dags för semester om ett par veckor!