Hej!
Stina här 🙂 Mitt år som Management Trainee på SJ börjar gå mot sitt slut. Jag gör nu mina sista veckor som trainee på avdelningen Säljkanaler (som jobbar med det digitala kundmötet, t ex på sj.se eller i appen) innan jag försvinner iväg på semester och laddar upp för en spännande “riktig” tjänst på SJ och dessutom får välkomna våra två nya Management Traineer!
Under året har jag hunnit med en hel del – här kommer mina placeringar i kronologisk ordning. Ser listan lång och tråkig ut att läsa rekommenderar jag bildvarianten på vår Instagram @sjtrainee här: https://instagram.com/sjtrainee/
  • Personalplaneringen – mindre förbättringsarbete (3 v)
  • Trafikledningen – medsittning och mindre förbättringsarbete kopplat till arbetssätt (2 v)
  • Stab Strategi och Affärsutveckling – följde med chefsstrategen och lärde mig om branschen från både Sverige- och EU-perspektiv. Fick möjlighet till en veckas praktik på en lobbyorganisation i Bryssel (4 v)
  • Produktdivisionen – jobbade bl a med en uppföljningsmodell för priskampanjer samt strategisk prissättning för månadskort (8 v)
  • Fordonsdivisionen- jobbade bl a med förbättringsarbete kring SJ Fordonsdokumentation samt Projektet X2komfort (komfortuppgraderingen av X2000-flottan) (8 v)
  • Försäljning Små & Medelstora Företag – projektplanerade inför byte av 10 000 företagsavtal (4 v)
  • Projektet Rapid2 – projektledarassistent i ett stort förändringsprojekt som syftar till att implementera ett nytt IT-stöd samt nya arbetssätt för hela planeringsprocessen (7 v)
  • Just nu! Säljkanaler – jobbar med ny strategi för hotell som tilläggstjänst (7 v)
Under året har jag även fått gå kursen Grönt kort för nya chefer på SJ samt en kurs i projektledning.
kurs
Jag på Projektledningskurs 
Parallellt med mina placeringar har jag tillsammans med min traineekollega Christoffer och med stöd från min chef André på HR drivit marknadsföringen mot universitet samt rekryteringen av våra två nya traineer.

IMG_20141210_184509
Jag och ett gäng studenter på casetävlingen TIMES i Lund där jag, min traineekollega Christoffer och SJs chefsstrateg var domare.

I och med detta har vi startat upp och rekryterat två studenter till ett internship, initierat ett examensarbete på SJ trafikledning samt handlett/coachat interns, exjobbare och även våra tekniksprångare.

15667277220_02b1fc96f0_o
Christoffer och jag på KTHs mässa ARMADA. 
Vilket år!
Stina