En stor fördel med att vara placerad mitt i Europa under utlandsperioden är att det är så nära till mycket runtomkring. Från Koblenz har jag nära till flera andra i min traineegrupp som är på sina utlandsperioder. I fredags förra veckan var vi fem stycken traineer som möttes upp på vårt Spare Parts Center i Opglabbeek i Belgien. Därifrån slussar man varje dag ut reservdelar till verkstäder runt om i världen. Imponerande logistikflöde!

Opglabbeek ligger bara några timmar från Koblenz och var väl värt ett besök. Vår logistiktrainee var stormförtjust och vi fick under dagen träffa IT-chef, verksamhetschef och ett antal medarbetare på lagret som visade oss runt och berättade om sina jobb. Vi rundade av besöket med några turer i plocktruckarna och så fick vi testa lite ny teknik som i framtiden är tänkt att användas som hjälp vid plockning och packning. Bland annat görs tester med Google glasses – första gången jag fick chansen att testa ett par 😀

I veckan har mitt projekt här hos Scania Deutschland tagit fart ordentligt så just nu är det fullt upp – dags för en fullspäckad fredag (redan?!).

Google glasses