Ny vecka har en tendens att betyda ny avdelning när man är trainee på Octapharma. Denna måndag var inget undantag. I början tyckte jag att det var lite påfrestande, det blev ju som att vara ny på jobbet varje måndag, lite nervöst och stelt. Men efter några månader har det blivit rutin, och det är oftast väldigt trevligt att komma till en ny avdelning. Det brukar bli en rundtur, genomgång av avdelningen och planeringen inför veckan. De flesta avdelningar börjar också morgonen med puls-möte, ett kort stående möte där aktuella händelser tas upp, och det brukar både vara ett bra tillfälle att få ett ansikte på folk och få lite inblick i vad som händer på avdelningen.

Förutom att varje ny avdelning såklart betyder nya arbetsuppgifter och nya kollegor så betyder det också nya fika och lunchrutiner. Som den koffeinberoende person jag är så tycker jag att det här är en ganska viktig del, och det är lite fascinerande att det inom ett och samma företag kan finnas så olika rutiner för detta. Vissa avdelningar har bestämda fika och lunchtider då alla fikar och äter tillsammans, vissa tar inga gemensamma fikaraster utan man tar en kaffe när man känner för det och dricker vid sitt skrivbord, vissa går ut och äter lunch, vissa har matlåda och så vidare. Min favorit hittills är den grupp som varje torsdag äter frukost tillsammans, väldigt mysigt!

Men, som sagt, i måndags var det alltså dags för ny placering. Denna gång på Quality Unit. Jag tycker det ska bli extra spännande att vara just på kvalitetsavdelningen för jag vet verkligen väldigt lite om vad de gör. När jag har varit inom produktionen så har jag kommit i kontakt med olika personer med ett Q i sina titlar, men vad dessa personer faktiskt gör och hur de olika funktionerna hör ihop har jag aldrig fått någon klar bild av. Men nu ska jag vara på kvalitetsavdelningen i två månader så jag har stora förhoppningar på att jag snart ska ha full koll, och ni lär få läsa mer om det framöver.

Hälsningar Hanna