Då pratar jag såklart om Scania-bilar och ingenting annat! Den ligger i Kungens Kurva där en av våra marknadstraineer gör sin andra period. Han har fixat ett studiebesök för hela traineegruppen och snart är det dags att samla ihop oss för att i gemensam trupp åka iväg på mini-resa och få en första inblick (för mig i vilket fall) i hur försäljnings- och serviceverksamheten faktiskt fungerar. Jag har hittills varit i vad vi kallar industri-delen där inköp, produktion och R&D ingår. Först nästa period kommer jag till marknadssidan så det här blir nytt för mig!

Den här veckan har också bjudit på en förmiddag med min nuvarande grupp då vi diskuterade hur den övergripande strategin för R&D i praktiken ska realiseras på gruppnivå och hur gruppen på bästa sätt kan bidra till att vi tar oss dit vi vill. Spännande!

Jag hann också med ett besök hos en tidigare trainee som började för två år sedan. Hon visade mig vad hon ansvarar för, presenterade mig för sin grupp och visade vad de är i full fart med att utveckla. Det är en av de stora fördelarna med traineeprogrammet – du lär känna en massa duktiga personer inom hela Scania och kan dessutom ta dig tiden att hälsa på och lära dig om hur de jobbar.

Trevig helg!