Så har det redan gått en vecka sedan jag började min nya placering på Fordonsdivisionen. Nu i början har jag bokat in möten med ett tiotal olika chefer här på Fordon där de får berätta om det dom jobbar med. Det är ett väldigt bra sätt för mig att få en grundläggande förståelse för hur det funkar men också för att lära känna nya kollegor.

Jag tycker det är intressant att få höra olika personer beskriva utmaningarna ur olika synvinklar, både inom fordon men också i ett större perspektiv. Innan jul jobbade jag på Produktdivisionen i 8 veckor och nu när jag har flyttat till Fordon så får jag en helt ny synvinkel på det här med att köra tåg. Det är det som gör traineeprogrammet så värdefullt!

Det som fascinerar mig mest är hur lång tid det kan ta att byta en liten sak på en fordonsflotta. Säg till exempel om alla dörrar på snabbtågen ska fixas något på. Det är 6 vagnar i varje snabbtåg och varje vagn har 6 dörrar. Om jag minns rätt har vi 42 tågset av snabbtågen. Om det går att fixa 6 dörrar per natt på verkstaden – då tar det ca 250 nätter innan alla snabbtågens dörrar har fixats! Och det är bara en liten reparation!

/Stina