Nu har det blivit dags för mig att summera min spännande och roliga höst.

Jag har haft följande placeringar:

  • Division fordon depåproduktion (8 veckor) – jag fick möjlighet att besöka våra depåer i Göteborg och Malmö men jobbade störta delen av tiden i nordens största tågdepå Hagalund i Solna utanför Stockholm. Jag jobbade med ett operativt förbättringsprojekt, där jag digitaliserade information och tog fram nya skiftöverlämningsmallar.
  • Central stab (5 veckor) – jobbade med strategi bland annat genom att bevaka en konferens i Bryssel och annan omvärldsbevakning. Jobbade även med spännande affärsutveckling för en av våra linjer.
  • Personalplanering (4 veckor) – under denna tid hade jag besök av och arbetade tillsammans med Hanna som är trainee på Trafikverket. Jag lärde mig om personalplanering, banarbeten och tog fram en processbeskrivning med checklista.
  • Trafikledningen (2 veckor) – fick en god förståelse för trafikledningens verksamhet genom medsittning med olika funktioner och ett kortare processförbättringsprojekt.

Precis som Stina skriver om så har även jag besökt flera av våra verksamheter på olika orter. Tillsammans med Stina driver jag även traineerekryteringen för nästa år, där får jag utlopp för massor av kreativitet och entreprenörskap, vilket är fantastiskt roligt!

Nu ser jag fram emot en mycket spännande vår med 4 nya placeringar som jag har planerat själv!

 

God fortsättning på det nya året!

Mvh,

Christoffer