Denna vecka har jag och Stina gått en kurs för nya chefer, det var tredje tvådagarstillfället under hösten och mycket lärorikt. Denna gång fick vi lär oss mer om trafiksäkerhet som är en hörnsten i vår bransch och om hur SJ styrs och drivs. Jag bombade som vanligt på med frågor tills de andra deltagarna började himla med ögonen:) Efter avslutad kurs har vi nu fått en riktigt bra inblick i arbete på alla olika divisioner samt en god översikt över hur SJ är organiserat och leds. Kursen ger även ett bra nätverk bland chefer på många nivåer och på olika orter.

Det har även varit en vecka full av avtackningar för våra fyra tekniksprångare som har arbetat på företaget under hösten. Tekniksprånget är ett initiativ från Teknikföretagen som ger ungdomar som just har tagit studenten möjlighet att arbeta på ett teknikintensivt företag i syfte att få dem mer intresserade av att söka till ingenjörsutbildningar. Jag vet att höstens tekniksprångare har gjort ett väldigt bra jobb och vi önskar Daniel, Linn-Sofie, Felicia och Gillis stor lycka till i framtiden. Till våren ser jag och Stina fram emot att lära känna nästa gäng tekniksprångare.

På fredagen arbetade jag, Stina och Maja vidare med vår omvärldsbevakning. Det var intressanta diskussioner kring politik och ekonomi. Det är spännande att se hur föränderlig omvärlden är, vissa faktorer har förändrats och är inte längre aktuella medan andra har tillkommit. Efter mötet åt vi lyxlunch på Luzette på centralstationen, en riktigt bra restaurang.

Hoppas att ni alla får en riktigt god jul och ett gott nytt år!

/Christoffer