Hej!

Jag heter Pernilla Svensson och fick i augusti den stora äran att börja som ”commercial graduate”, alltså trainee, på Coca Cola Enterprises Sverige AB (CCE). CCEs traineeprogram består av tre år med tre olika rotationer där jag alltså är inne i min första roll som säljare. Att få vara med och sälja ett av världens största varumärken är otroligt roligt och lärorikt, men också långt svårare än vad jag någonsin hade kunnat tro. Detta tänker jag diskutera närmare i ett kommande inlägg och idag får ni istället en liten presentation av mig och min bakgrund och samt hur det kommer sig att jag valde att starta min karriär hos Coca Cola Enterprises.

 

Namn: Pernilla Svensson

Ålder: 26 (född 1988)

Yrke: Trainee inom Sales & Marketing på Coca-Cola Enterprises

Utbildning: Civilekonomprogrammet vid Lunds Universitet, examen juni 2014

 

Jag är en person som alltid har älskat att lära mig nya saker och dessutom trivts med att ha ett fullspäckat schema eller ”ha många bollar i luften” som man kan säga om man är ett fan av klyschor. Det innebar att jag redan innan jag tagit studenten hade hunnit prova på en hel del olika typer av jobb, alltifrån att vända hamburgare på Mcdonalds till att deala kort vid ett Black Jack-bord till att leka med bebisar som babysimslärare.

Efter studenten år 2007 hade jag fortfarande inte riktigt kommit fram till vad jag ville göra och sökte därför ett sommarvikariat som truckförare på CCE i Jordbro. Redan som nittonåring tyckte jag att det var något alldeles speciellt med CCE och dess företagskultur. Trots att jag ”bara var sommarvikarie” kände jag mig otroligt välkommen och omhändertagen. Problem som uppstod (som till exempel den gången jag råkade tappa en hel pall med fyllda burkar från 4 meters höjd) fixade man tillsammans och för första gången kände jag på allvar den där ”teamandan” som jag hört talas om. Jag var dock ingen stjärna på att köra truck och valde därför att gå vidare från min anställning på CCE (trots att jag trivdes otroligt bra inom organisationen) för att prova på att jobba med sälj, dock med hopp om att någon gång kunna komma tillbaka i framtiden.

Efter min sommar på CCE följde tre år inom hemelektronikbranschen där jag jobbade som säljare (och sedan butikschef) på Teknikmagasinet. Under den tiden lärde jag mig otroligt mycket om mig själv och en stor passion för sälj, kundservice och varumärken växte fram. Jag kände äntligen att jag hade hittat rätt och att det var det jag ville fortsätta jobba med även i framtiden. Jag insåg att en examen i ekonomi skulle ge mig bäst förutsättningar för att kunna jobba med sälj på en mer strategisk nivå och bestämde mig för att söka civilekonomprogrammet i Lund. Efter avslutad utbildning fanns det många roliga och intressanta tjänster att söka, men mina tidigare erfarenheter av att arbeta för CCE gjorde att CCEs traineeprogram var det jobb som jag absolut helst ville ha efter avslutad examen. Därför kan ni säkert gissa hur glad jag blev när jag efter en lång och krävande rekryteringsprocess lyckades knipa en av de två åtråvärda platserna.  Rekryteringsprocessen tänkte jag skriva om i ett annat inlägg.

 

Nu har ni lite mer info om mig! Kommentera gärna om ni har frågor eller önskemål på ämnen som ni skulle tycka att det var extra kul att läsa mer om.

Ha det bra tills vi hörs igen!

 

/Pernilla

 

Pernilla_jpg