07:21 vaknar lite sent, bestämmer mig för att skippa frukost hemma och äta frukost på kontoret
07:58 tar bussen till jobbet
08.15 Anländer till kontoret. Börjar med att kolla mailen för att kolla om något viktigt kommit in och borde prioriteras upp
08.25 Äter frukost. Cinnober tillhandahåller fil, yoghurt, musli, nötter osv för de anställda
08.35 Det bestäms lite snabbt med de andra Business Analyst’s att vi ska ha ett möte fram till 09.15 för att få översikt över de change items som ska in i denna utvecklingssprint. Vi går igenom samtlig nyfunktionalitet som ska in i systemet fram till Q1 leverans som ska ske någon gång i januari.
09.15 En av fem BA:s går på support-teamets scrum som pågår en kvart. Support-teamet har hand om alla buggar som kunden rapporterar in. Jag går tillbaka till datorn och kollar mail och vilka uppgifter jag borde ta tag i under dagen.
09.30 Scrum för nyutvecklingsteamet. I vanliga fall har vi 15 minuters scrummöte per dag då man säger vad man jobbar på och om man behöver hjälp med något. Vi bestämmer oss för att gå igenom alla change items för att kolla status och vilka som kommer att komma med i den code-drop vi lämna över till kunden om två veckor. Denna code-drop räknar vi inte som en riktig release utan används bara för att kunden ska få lite early visibility och hjälpa oss med testningen.
09.50 tillbaka vid skrivbordet och arbetar med ett change item jag jobbar på som har att göra med att inkludera en bank identifieringskod på ett SWIFT meddelande som vi skickar ut från systemet.
10.10 En kollega kommer med lite frågor ang. olika bokföringskonton vi har i systemet. Detta mynnar ut i att vi sitter vid hennes dator en längre tid och undersöker hur pengar och obligationer bokförs i systemet. Vi tror att vi har en möjlig bug som måste undersökas vidare.
11.11 Jobbar vidare på min change item. En utvecklare som just nu implementerar en change item som jag kravade färdigt igår kommer med lite frågor.
12.00 Lunch. Jag har tagit med en matlåda; kyckling med curry, champinjoner, lök och lite riven ost i ugn. Riktigt gott
12.50 Fortsätter jobba efter lunchrasten. Jag och en till BA har bestämt möte för att göra klart tidsestimat för fyra change items vi fick in tidigare i veckan från kund. Vi ska estimera tid för krav, utveckling och testning och tar hjälp av de experter inom motsvarande område vi tror kan göra en så bra tidsuppskattning som möjligt för aktuell nyfunktionalitet.
13.50 En kollega som sitter bredvid jobbar lite på en bug i produktion som har med riskberäkningar att göra. Vi brainstormar lite tillsammans möjliga fel, ett tag tror vi att det kan ha att göra med räntekurvor som vi prenumererar på från reuters. En del av de derivat som vi clearar i clearinghuset räknar risk justerat med en räntekurva. Tanken med det är att pengar idag är värt lite mer än pengar imorgon på grund av b.la inflation.
15.00 Vi har schemalagt en kvarts fikapaus en gång per dag på initiativ av en kollega. Tidigare har vi varit dåliga på att ta en kafferast och bara prata lite grann.
15.15 Fikat är över och fortsätter med kravarbetet
16.05 Får accept fyra krav jag skrivit som hör till en change item från kund. Detta innebär att vi kan börja utvecklingen på tillhörande change item. Jag kontaktar projektledaren och meddelar att vi har en change item som vi kan börja utveckla på varpå en lämplig utvecklare får uppgiften. Efter en kort överlämning börjar implementeringsarbetet.
17.20 Slut för dagen, dags för hemgång.