Hallå allihopa!

picture-631

Som ni som följer den här bloggen har förstått så antogs två traineer under senaste vändan. Då undrar ni förstås var den andra har tagit vägen – Johan presenterade ju sig själv för en och en halv månad sedan!

Ni behöver inte oroa er, för det är jag som är den andra traineen. Jag heter Rasmus Leijon och började för tre månader sedan (har det gått så länge redan?!) här på Cinnober, och sedan starten så har jag varit rejält upptagen med att arbeta som testare.

Jag har läst en master i matematik vid Umeå Universitet, men jag har lite blandade inslag i min utbildning av fysik och datavetenskap också. Man skulle kunna säga att jag har varit väldigt osäker på var jag egentligen skulle hamna – och hur jag nu skulle få använding av min djupa kunskap inom komplex analys på kalibrerade mångfalder i arbetslivet. Det visar sig att det inte är helt bortkastade kunskaper när man arbetar på Cinnober, finansiell teknologi är full av tillfällen att applicera analytiskt tänk!

Som testare så är det en hel del att göra; eftersom vi ställer så höga krav på att våra system ska vara felfria och pålitliga så krävs en hel del felsökning (hitta nya svagheter i systemet) och regressionstestning (se till att gamla fel inte kommit tillbaka). Inte desto mindre nu när vårt projekt går så sakteliga mot sitt slut.

Testningsblocket går nu mot sitt slut och vi har blivit färdiga testare, utrustade med all kunskap som man kan tänkas behöva inom testning! Vi har fått ta del av bland annat:

–       Bokcirklar med litteratur om testning, Experiences of Test Automation och Lessons Learned in Software Testing

–       Föreläsningar i teststrategi (hur ska man lägga upp själva testandet?)

–       Föreläsningar i presentationsteknik

–       Föreläsningar i performancetest (kvalitetstest – hur snabb är produkten? Frågor man oftast inte tänker på innan det är för sent om man inte har tagit med sådant i planen)

–       Föreläsningar i funktionella tester (hur man skriver automatiskatester)

–       Mycket mer!

På det stora hela känns det som att man har kommit in i teamet som testare – och nu är det dags att byta till att själva utveckla systemet och bli tvungna att vara de som får rätta de fel som hittas. Det blir superkul.

Ajöss, vi höres under utvecklingsblocket om inte annat!