Första dagen tillbaka efter lång julledighet, eller jullov som jag fortfarande kallar det av gammal vana. Nytt skrivbord, nya kollegor och ruggigt många nya begrepp att lära sig. Fram till påsk ska jag vara på inköpsavdelningen, med fokus på logistik. Scania ansvarar själva för hela flödet av material från alla leverantörer i världen in till alla produktionsenheter varje dag, mellan enheterna och ut till återförsäljare i hela världen. Riktigt stora flöden av material! Det är givetvis mycket inspirerande om man är lite logistiknörd som jag 🙂

Som sig bör innebär första dagen mycket korvstoppning av information, främst kring organisation, processer och modeller. Min hjärna ska nu ställas om från “produktions-mode” till “inköps-mode”, det kommer nog att ta en liten stund tror jag.

Strax ska jag ha möte med min handledare för att gå igenom den större uppgiften som jag kommer ha ansvar för under min tid här. Jag ska tydligen upphandla ett avtal för container-hantering i Göteborg. Säger mig inte så mycket just nu, men det känns spännande med ett riktigt eget projekt där jag själv får ta ansvar. Känner att det är en bit utanför mig comfort zone, så det är det precis som jag tycket att det ska vara!