Såhär 1 månad in i min traineeperiod här i England börjar man se vilka skillnader som finns mellan kulturerna på arbetsplatser i Sverige och England, även inom samma företag. Den mest slående skillnaden är ju att många på kontoret här har likadana arbetskläder, skojortor med företagets logga och namn broderat på. Detta är faktiskt riktigt smidigt, speciellt häromdagen när jag satt i möte med 5 personer jag aldrig träffat förut och omöjligt hade kunna komma ihåg namnen på om det inte varit för skojortorna. Med på mötet var det även en HUND, det kanske inte heller hade hänt i Sverige. Jag tror att hunden heter Preston och han ska bli ledarhund, så han är här hos oss och övar.

En annan slående skillnad är det här med fika, och där är det väl egentligen vi svenskar som är konstiga. Här fikar man en gång i veckan (per avdelning), och det är något som införts för att det är ett svenskt företag. Lite konstigt för oss svenskar som är “vana” att fika två gånger om dagen (även om jag oftast inte gör det på hemmakontoret). Idag lyckas jag dock med konststycket att fika två gånger häri England – i morse var vi nämligen inbjudna på fika med IT-avdelningen och snart har vi fika med vår egen avdelning. Fika med IT-avdelningen innebar en “full english breakfast” upp i matsalen så nu är jag proppmätt trots att jag undvek en hel del av konstigheterna som det fanns att välja på. Såhär i efterhand kanske man skulle skippat frukosten hemma i morse.

I övrigt så rullar livet i England på, det har varit riktigt fint väder denna vecka och igår var det shortspremiär! Min syster kom hit igår och mina föräldrar har precis landat så nu till helgen blir det fullt upp med besök. Riktigt kul och bra mot den hemlängtan som smyger sig på ibland.

Här bor vi!

Här bor vi!