I fyra veckor och 3 dagar har jag nu hunnit vara trainee på Holmen, och resan har bara börjat. I mina inlägg här på trainebloggen.se har jag tänkt att ni ska få hänga med på denna roliga resa, där jag ska försöka ge en så bra bild som möjligt av hur det är att vara trainee just på Holmen.

En lämplig start är väl kanske att presentera mig?

Jag heter Linnea Danielsson och trainee inom Strategisk Inköp på Holmen AB. Jag är en av 8 trainees på Holmen detta år, och vad de andra sysslar med kommer jag (eller dem själva) kanske presentera lite senare, men jag kan redan nu säga att vi gör väldigt olika saker. Som strategisk inköpare på Holmen kommer jag att jobba med alla enheter i koncernen och är baserad på huvudkontoret i Stockholm. Traineeperioden på Holmen är ett år, jag började nu i augusti och kommer starta upp på min “vanliga” tjänst efter semestern nästa år. Traineeprogrammet hos Holmen innebär för min del ett Introduktionsprogram, ett Traineeprogram och tre stycken projektperioder på olika enheter. Det var den korta versionen av vad jag har att se fram emot detta år.

Vad har jag då hunnit med än så länge? Jo, jag har haft introduktion på mitt hemmakontor i Stockholm där jag fick träffa cheferna för alla stabsenheter och hör vad de jobbar med samt lite allmän introduktion till de verktyg och system som jag kommer arbeta med. Jag har också varit på Introduktionsprogrammet, som är ett antal träffar för alla nyanställda i företaget. Den första träffen var i Örnsköldsvik där vi hälsade på Holmen Skog och fick se både en av platskolorna och en slutavverkning. Jag fick till och med sitta med i en av skogsmaskinerna! Sen har jag varit uppe i Iggesund, där mitt första projekt äger rum, och har även här haft introduktion kring vad det är jag ska göra. Och sist men inte minst har jag varit på traineträff och träffat alla de andra traineerna. Superskoj och utvecklande var det!

Det var alltså en snabb recap över var jag befinner mig idag! När vi hörs nästa gång ska jag berätta hur jag hamnade här där jag är idag.

(lyckas inte ladda upp några bilder just nu – jag lovar att det kommer i nästa inlägg!)