Ett tu tre så har september gjort sitt inträde, och just denna månad är särskilt speciell för alla oss som är eller har varit traineer inom traineeprogrammet Skåne Nordväst. September månad är lika med start för en ny traineeomgång, och det är med stor glädje som vi nu hälsar tio nya traineer välkomna in i våra offentliga organisationer!

I tisdags möttes vi för första gången, traineegrupp 6 och traineegrupp 7. Några av oss har mötts som allra hastigast under rekryteringen i våras, men då mest i form av nervösa handslag i en folktät rekryteringsmiljö. Från att ha varit främlingar för varandra är vi nu traineekollegor och flera av oss kommer också att dela arbetsplatser framöver. Roligt! Vid vårt första möte tidigare i veckan passade vi på att bekanta oss lite med varandra. Efter en inledande presentationsrunda av klassisk karaktär testade vi (i sann traineeanda) ett mer annorlunda sätt att lära känna nya kollegor, nämligen genom speeddejting. Ett tjugotal stolar radades upp på uteplatsen utanför stadshuset i Ängelholm och därefter var det bara att sätta igång med snabba frågor och hastiga stolsbyten.  Efter en dryg halvtimme visste vi betydligt mer om varandra än vad vi någonsin gjort tidigare!

Under eftermiddagen genomfördes även en tipsrunda med utplacerade frågor runt stadshuset i Ängelholm. Våra kunskaper sattes på prov genom blandade frågor om våra nya traineer och Skåne Nordvästs kommuner. Nu vet jag vem av de nya traineerna som har bott i Frankrike, vem som har många kaffemaskiner hemma, och vem som kan det här med att odla kryddor på balkongen.

Efter dagens möte vet jag också att alla deltagare i grupp 7 kommer lyckas galant i sina nya roller som traineer. Den saken är helt klar efter dagens alla spännande samtal och skratt.

 

Jasna, Victor, Caroline, och Falk var de gamla och nya traineerna som vann tipsrundan!

 

// Elin, traineeprogrammet Skåne Nordväst