Förra fredagen träffades traineegrupp 6 i helgrupp för första gången efter utbytet och semestern. Agendan för dagen gällde framförallt traineeprojektet men som en inledning hade vi lite avstämning kring vad som rör sig i huvudet hos oss just nu.

Det visade sig att vi var ganska eniga om att tankarna just nu rör sig mycket runt vad som händer sen. Vad händer den 1 januari 2013, som nu bara är några månader bort? Vem kommer jobba var? Vem ska flytta vart? Ska någon byta bana helt eller kommer de flesta av oss att bli kvar i den hemkommun vi har under traineeperioden? Svaren kommer dyka upp under höstens gång vilket är spännande. För några av oss har det dessutom redan löst sig… Men det får var och en berätta om själv när det är läge.

Men innan dess att vi avslutar traineeprogrammet ska vi också ro vårt traineeprojekt i hamn – något som vi också ser väldigt mycket fram emot.  Det känns lite som den sista tentan på universitetet, eller som sista gången man ska få betyg innan man tar studenten. Det i samband med spänningen inför vad som händer sen, gör att känslan inför hösten är lite som sista terminen innan examen…

/Therese Månsson, traineeprogrammet SKNV