Det är sällan vi traineer skriver om våra helgäventyr här på bloggen, men med tanke på hur spännande förra helgen var så är det svårt låta bli. I lördags och söndags var det nämligen första rekryteringstillfället för höstens traineeprogram 7! 40 förväntansfulla unga människor med en färsk utbildning i bagaget besökte SHIP i Helsingborg under lördagen, och lika många under söndagen. Utifrån ett stort antal sökande hade sammanlagt 80 kandidater valts ut utifrån sin digitala ansökan och denna skara fick under helgen träffa traineeprogrammets nuvarande deltagare, samt traineeprogrammets rekryteringsgrupp. Rekryteringsgruppen består av HR-utvecklare från de tio nordvästskånska kommunerna och även en del tidigare traineer som nu har fått andra anställningar inom kommunerna. Naturligtvis fanns även vi som ingår i den nuvarande traineegruppen på plats.

De sökande gavs tillfälle att visa upp sina kompetenser, både genom individbaserade och gruppbaserade moment. Det bjöds på fika under dagen och vi som ingår i traineeprogram 6 fick tillfälle att bekanta oss med dessa spännande personer som befann sig på plats. Samhällsplanerare, kommunikatörer, statsvetare, ingenjörer, jurister, och ekonomer är bara ett urval av de yrkesgrupper som fanns representerade.

Väl på plats på blev tydligt kännbart att jag själv var en som dem som stod där för exakt ett år sedan och hoppades innerligt att en av platserna inom traineeprogrammet skulle bli min. Jag minns så väl hur tankarna gick och hur glad jag var när det positiva beskedet kom. Jag minns de första arbetsdagarna väl och hur spännande det var att få bekanta sig med övriga deltagare inom programmet, personer som jag idag har ett nära samarbete med och som jag samtidigt betraktar som mina vänner.
Exakt ett år har alltså gått sedan jag själv blev fotograferad i foajén inne på SHIP med en nummerlapp i handen, förväntansfull och spänd inför den rekrytering som jag stod inför. Tänk om jag visste då att jag nu ett halvår senare skulle befinna mig halvvägs igenom traineeprogrammet, med sex månader bakom mig fyllda av utmaningar, fantastiska lärdomar, och otroligt många roliga stunder tillsammans med mina tio traineekollegor.
Efter sommaren får vi inom grupp 6 förmånen att arbeta våra sista månader som traineer samtidigt som traineegrupp 7 startar sin resa inom traineeprogrammet. Till alla er som deltar i rekryteringen vill jag skicka en STOR lyckospark. Det är med stor förväntan vi ser fram emot att lära känna er i höst!
Traineeprogram 6 lär känna varandra under den första arbetsveckan i september
Traineeprogram 6 lär känns varandra under första arbetsveckan i september förra året.                                                                                                                                                                
/ Elin