I Spanien bjuder man tydligen på churros när det är nåt som ska firas. Men ska jag verkligen fira att jag åker hem?  Flygresan innebär ju trots allt nästan slutet på traineeprogrammet. Eller ja, jag har en vecka utbildning med de andra traineerna nästa vecka, men sen är det över. Betyder det att jag äntligen är färdigutbildad?  9 år grundskola, 3 år gymnasieskola, 2 år lumpen, 5 år högskola, 1 år trainee = 20 års utbildning! För första gången i mitt liv så kommer jag (förhoppningsvis) ha ett och samma jobb under en lite längre period, och det känns faktiskt riktigt riktigt bra. Lite mindre hattande och lite mer långsiktigt arbete.

Men hur gör man då!? Lite nervöst är det. Inte för att jag inte är förberedd, men hur ska jag tänka? Min tidshorisont är ju mycket längre bort än 3 månader helt plötsligt. Den som har tips kring detta med “långsiktigt” får gärna droppa en kommentar eller skicka ett mail, tack.

Jag är otroligt nöjd med tiden i Madrid. Har fått jobba nära min chef här, och lärt mig massor av honom samtidigt som han varit engagerad och behandlat mig som en jämlike. Som av en slump har jag även fått samarbeta mycket med inköp, och inköpschefen här är jättehärlig person så det har varit ett nöje =)  

Jag har haft bra projekt, bra kollegor och en bra fritid (TAPAS!). Det är klart att hotelldöden ibland inträffar på veckorna och vardagskvällarna känns lite sega och ensamma, men sånt får man räkna med som “expat”. Allt som allt, om jag inte sagt det redan, så tycker jag att utlandspraktik är en riktig jävla hit!

Trevlig helg!