Hallå igen!

Jag har väntat lite med uppdateringar eftersom jag inte haft så mycket att skriva om. I Södertälje har det hunnit bli sommar, jag har flyttat till Stockholm vilket innebär halverad restid gentemot tidigare, och självklart har jag gjort det jag gör allra bäst: vara trainee i största allmänhet!

Det har inneburit ett antal saker:

Jag har varit på två supertrevliga konferenser! En med min nuvarande grupp, IT Coordination & Development – Production, och en med min ”hemmagrupp”, Products & Services Development. Den första var på Balingsholm, en herrgård i Huddinge och den andra på Hedenlunda slott i Flen. Båda var väldigt givande men diametralt olika, där den första tryckte på hur vi arbetar, nya metoder, framtida mål och så vidare. Perfekt för mig som ska lära mig så mycket det bara går om företaget under mitt traineeår. Förresten så hoppas jag att du som läser förstår att vi har exakt samma mål som produktionen, skillnaden ligger i VAD vi ska göra för att uppnå dem.

Den andra konferensen fokuserade på personlig utveckling, där vi ledda av fantastiskt skickliga Lotta (från Scanias HR) gick igenom ganska stora och svåra frågor, bland annat förmågan att både ge och ta POSITIV feedback. Jag hade ingen aning om att det var så pass svårt att uttrycka beröm, för att inte tala om att ta emot beröm. Googla på feedbacktrappa om du inte tror mig!

Utöver att gå på trevliga konferenser och lära mig om Scania och om mig själv har jag faktiskt jobbat en del också, haha! Mitt huvudprojekt denna period går med full fart, idag höll jag en processmodelleringsworkshop med ett antal mättekniker från olika delar av produktionen. Workshopen gick riktigt bra, och det var ett sant nöje att få arbeta med människor som var så professionella och duktiga trots att de var utanför sitt dagliga arbete och inne i en mer teoretisk IT-värld.

Jag har en dryg vecka på mig att sammanställa resultatet och jobba fram ett underlag för utrullnings/implementeringsprojektet som tar vid efter mig, så det är bäst jag sätter igång!

Glad midsommar om jag inte hinner återkomma och tack för att du läser 🙂

Balingsholm