Tiden bara rusar iväg. Mer än halva traineeprogrammet har redan passerat! Vi hade seminarieveckan nyss, och denna vecka har jag varit tre dagar på en kurs i processmodellering/verksamhetsutveckling. Hyfsad start på period 3 måste jag säga! Igår flyttade jag min laptop-docka och mina få papper/pärmar till min nya arbetsplats, denna gång ”IT-coordination & Development” som stödjer Scanias stora produktions- & logistikapparat. Här ska jag vara fram till mitten på augusti, sen flyttar jag vidare till Spanien för att göra den sista traineeperioden. Nuvarande period kommer jag främst jobba med olika metoder för att kravställa nya it-system, där bland annat processmodellering är viktigt. Jag kommer tillbaka till ämnet i ett senare inlägg när jag kommit lite längre!

Seminarieveckan gick förresten väldigt bra. Vi hann med många intressanta inslag, och det var mycket fokus på att göra besök ”ute i verkligheten”. Bland annat besökte vi:

  • ett större åkeri som kör mycket Scania
  • Vår egen återförsäljare i Kungens Kurva
  • Scania Oskarshamn, hyttproduktion
  • En större påbyggare av bl.a. lastväxlare och sopbilsaggregat
  • Som grädde på moset också stylingkungen Svempa. Tänk Pimp My Ride fast för lastbilar 🙂

Vi i seminariegruppen har inte hunnit beta av övriga traineers utvärderingar av veckan ännu, men jag tror personligen att vi kommer få ett högt betyg av dem. Det känns förresten lite vemodigt att inte se somliga traineer förrän i november igen. Ungefär hälften har åkt utomlands redan nu, och sen åker vi övriga i augusti så vi går om varandra. Jag får trösta mig med att det är helg! 🙂