Nu har nedräkningen startat. En vecka kvar på min nuvarande praktikperiod och sen är det dags för en riktigt spännande månad. Jag trivs jättebra på mitt nuvarande jobb men efter 3 månader kommer ändå känslan att jag har förstått vad jobbet går ut på och det är dags att testa något nytt. I april är det dags för seminarievecka tillsammans med de andra traineerna, språkvecka i Cambridge och mina första veckor på praktiken i Prag.

Utlandstjänst känns spännande men samtidigt lite skrämmande. Tre månader i en ny stad med nytt språk, nytt jobb, nya kollegor och ny kultur. Hur ska jag ens lyckas ta mig till jobbet första dagen? Ska jag våga ta bilen? Vi gick en kurs i ”Hälsa och säkerhet vid tjänsteresa” och fick då lära oss att de största riskerna vid utlandstjänst är förknippade med droger, prostituerade och trafik. Inget av detta kommer att bli särskilt svårt att hålla sig undan från, förutom just trafiken då. Fick dock höra från en gammal trainee att ”kollektivtrafiken är väl utbyggd med både tunnelbana, spårvagn och buss och funkar oftast klanderfritt”. Så för en gångs skull kanske det är ett bra alternativ att åka kollektivt.

Som ung i karriären upplever jag att man förväntas vara sugen på att arbeta utomlands. Det är även jag MEN jag skulle vilja ha med mig min sambo och mina katter också. Arbetslivet har för mig inneburit ett stort kliv in i vuxenvärlden. Jag och min sambo har köpt en lägenhet tillsammans samt skaffat två stycken katter och jag har därmed blivit lite bekväm och hemmakär. Tror att det är lite resfeber som drabbat mig och det är därför det känns jobbigt att åka hemifrån, för jag vet att när jag väl är på plats så kommer tre månader att gå alldeles för fort. Jag tänkte ändå ta tillfället i akt och efterlysa lite tips på hur jag ska fördriva mina kvällar och helger i Prag – vad får jag absolut inte får missa?