Nu är min tid i Wien över för den här gången. Det har varit otroligt spännande och jag har lärt mig väldigt mycket, samtidigt som jag också har kunnat bidra till avdelningen. Jag måste erkänna att det känns ganska skönt att komma tillbaka till Sverige nu och gå vidare till andra placeringar. Eftersom man som trainee inte riktigt är en del av den avdelning man är på så finns det en känsla av tillfällighet. Jag vande mig ganska snabbt vid att byta placering ofta. Det här, på Corporate Supply Chain, har varit den längsta tiden med samma människor, uppgifter, lunchrutiner, som jag haft under min traineetid, så inte så konstigt att jag börjar känna mig lite rastlös. Visst kan jag även längta till tiden efter traineeprogrammet då jag kommer ha tillhörighet med en avdelning, ha mina egna arbetsuppgifter som jag ska sköta på lång sikt, ha struktur och kunna bestämma mer över mitt eget arbete. Tills dess är ju däremot det mesta väldigt tillfälligt och det känns då kul när man får gå vidare för att upptäcka en ny avdelning på företaget.

De tre projekt som jag haft under min tid är nu färdiga och överlämnade tillsammans med instruktioner för hur Excel-filerna ska uppdateras och hur formlerna fungerar. Det ska bli spännande att om några veckor komma till vår lokala Supply Chain, i Stockholm, för att se hur deras uppgifter är fördelade mellan olika avdelningar och hur kontakten med Corporate Supply Chain ser ut från deras sida.

Min tyska har förbättrats markant. Även om jag fortfarande inte kan göra speciellt avancerade meningar eller hålla igång en konversation, så klarar jag mig i turistsituationer som restauranger m.m.  Jag har även hunnit se i stort sett allt som jag ville i Wien. Självklart finns det mycket kvar att se, men måste ju också spara lite till nästa gång jag åker dit.

Tillbaka i Sverige har jag hunnit med en kort placering på HR. Väldigt kul att få insikt i en avdelning som står väldigt långt från det jag har utbildat mig inom. Det var en kort placering där, bara 3 dagar. Den här veckan spenderas på vår site i Dessau (Tyskland) där vi har syning och paketering av produkter innan de skickas till kund. Ännu en chans att förbättra tyskan med andra ord!

Avslutar med en stor del av Wiens matkultur – Wienerschnitzel och bakverk!