Hej!

Nu börjar våren närma sig och det är snart ett år sen vi som blev antagna i graduateprogrammet 2019 sökte våra tjänster. Så nu när det drar ihop sig för 2020-gänget att skicka in ansökningar så är det väl hög tid att vi presenterar oss.

Jag som skriver heter Kajsa Hultén och jag pluggade Civilekonom med inriktning management i Jönköping. Där gjorde också Jana Schwarz sin master inom International Business, dessförinnan läste hon sin kandidat i Business Administration and Economics i Tyskland på Universität Passau. Vi är båda projektledar-graduates och jobbar för närvarande med olika typer av projektstöd internt och mot kund.

Vi har även våra två Civilingenjörer i Industriell Ekonomi som är på konsultsidan – Kajsa Eckerwall som läste i Luleå och Oskar Hagman som sitter på Göteborgskontoret där han säkert känner sig hemma efter fem år på Chalmers. De har dock lite olika typer av tjänster då Oskar jobbar med Business Consulting och Kajsa med Strategy Consulting.

Wilmer Tjernberg (System Design Consultant) som även han är placerad i Göteborg är kanske den mest tekniska av oss med sin examen i User Experience Design från Högskolan i Skövde.

Sist men inte minst är Daniel Eklund. Daniel läste Service Management på Lunds Universitet vilket tog in honom på banan Service Sales och Business Development.

Att jobba på Fujitsu är på många sätt lärorikt. Vad jag ser som den stora fördelen, framförallt som första arbetsplats efter examen, är att det är väldigt högt i tak och det är en miljö som andas ödmjukhet. Man får möjligheten att arbeta med kunniga människor inom olika områden som alla erbjuder en hjälpande hand och jag har aldrig känt att man inte kan visa sin osäkerhet när man börjar på ett uppdrag. Tvärtom är folk väldigt måna om att man ska förstå grunderna och är därför stöttande i ens utveckling framåt. Det är också väldigt kul att arbeta med den typ av kunder vi har och det stora spann av tjänster och produkter vi erbjuder gör att inget konto kommer vara det andra likt.

Graduate programmet är inte Sverige baserat utan är ett samarbete mellan flera av de Europeiska kontoren. Detta innebär att man får möjlighet att åka på olika utbildningar i Europa, för vårt år är det framförallt Storbritannien och Tyskland. Min andra månad på företaget var jag i England i tre veckor tillsammans med de andra projektledar-graduatesen från Tyskland, Finland, Irland, Frankrike och Storbritannien för att ha en snabbgenomgång i projektledning och Fujitsus processer. Detta avspeglar den internationella miljö vi jobbar i varje dag då man har kollegor som är placerade runt om i världen.  

Jag hoppas du fått en liten bild av Fujitsu som företag och programmet vi erbjuder nyutexade. Håll utkik här för fler uppdateringar!

Mvh,

Kajsa