Hej,

Tänk vad fort tiden går, nu har redan 8 månader av traineeprogrammet passerat. Jag heter Agnes Risfelt och är den tredje av årets fyra Swedavia-traineer. Jag har förmånen att tillbringa mitt traineeår på Bromma flygplats inom flygplatsledning. På Bromma är ingen dag den andra lik, jag har arbetat med spännande projekt, varit ute i driften en hel del och sett flygplatsverksamheten på nära håll.

En traineebild från gamla tornet på Bromma

En av de delar som jag uppskattar mest med traineeprogramet på Swedavia är variationen och nätverkandet. Jag har arbetat i projekt med väldigt stor spridning och därmed haft möjligheten att träffa många inspirerande och duktiga medarbetare från flera olika avdelningar och flygplatser. Jag har lärt mig väldigt mycket av alla medarbetare som jag hittills har träffat och arbetet med och ser verkligen fram emot att träffa fler innan traineeårets slut.

Som trainee har jag dessutom fått tillbringa en hel del tid tillsammans med mina trinaeekollegor, vilket är superkul. Vi har bland annat varit i London på Passenger Terminal Expo, en mässa och konferens där specialister presenterar de senaste innovationerna inom flygplatsteknik. Besöket i London var intressant och inspirerande då vi bland annat fick se innovativa lösningar inom biometri, self-service samt datadrivna lösningar för att förbättra den operativa driften samt passagerarupplevelsen. Riktigt spännande!

En bild från Passenger Terminal Expo i London.

Hoppas ni alla får en fortsatt härlig vår!