Hej!

Nu har redan tre veckor gått på Period 3 av traineeprogrammet. Tiden går verkligen fort! Jag blev placerad i Dreamteam som jag var i under min andra femveckors-praktik. Det känns roligt att vara tillbaka och man känner att det är lite mer “på riktigt” nu!

Jag har redan hunnit med en del åtgärder, där vissa delar varit lite mer utmanande än andra. Vissa saker kanske inte har varit så tekniskt utmanande, men lite nervöst när det varit i ett så skarpt läge. Exempelvis när jag fått utföra databasförändringar i den “riktiga” miljön – rätt coolt ändå! Jag fick även förra måndagen en uppgift som skulle lösas och driftsättas akut på fredagen, det kändes lite häftigt att vara i hetluften. 🙂 Kollegorna i teamet hjälper mig givetvis när jag fastnar och behöver hjälp. Man vill ju gärna bli så självgående som möjligt på en gång och komma på alla lösningar själv, men jag får ibland stanna upp och inse att vi alla är barn i början.

På måndag nästa vecka ska jag följa med till högskolan här i Jönköping på en lunchföreläsning för studenter. Där kommer två av enhetscheferna prata om Jordbruksverket och vår avdelning, en av teamledarna här kommer att prata om agil utveckling och jag och Anna (som är koordinator) ska prata om traineeprogrammet. Efteråt kommer det även finnas tid för lite diskussion med studenter. På tisdagen sen är det dags för informationskväll för traineeprogrammet där jag kommer att vara med, så vi hoppas att många av studenterna är sugna på att komma dit! Den här informationskvällen kommer även att livesändas på Facebook. Länken här går till Facebook-evenemanget:

https://www.facebook.com/events/588602728254832/

Sista dagen för ansökan till traineeprogrammet är på fredag nästa vecka – så tipsa era nära och kära som kanske skulle kunna vara intresserade! Information om traineeprogrammet och informationskvällen hittar ni här:

https://www.jordbruksverket.se/trainee?utm_source=MalinUlfenborg&utm_campaign=Klicktoppen

Ha en riktigt fin helg, så hörs vi igen och kanske ses vi på tisdag!

/Malin