Hallå där!

Då var det äntligen dags för oss nya graduates på Fujitsu att introducera oss. I år är vi 3 personer som börjat på programmet; Amanda Enocksson, Malin Åberg och Eduardo Do Amaral. Vi har alla olika bakgrunder då Amanda pluggat till civilingenjör inom design och produktframtagning med en master i innovation på KTH, Malin har läst ekonomi och innovation på Handelshögskolan i Göteborg och slutligen har vi Eduardo som läste Service Management kandidaten i Köpenhamn men som sedan hamnade i Uppsala för att ta en master i International Business.

Vi har nu jobbat på Fujitsu i en månad och har redan fått vara med om både äventyr och hårt jobb! I två dagar under vår första vecka åkte vi iväg till London för att träffa andra graduates i Europa – utöver oss från Sverige var där folk från Spanien, UK, Irland, Finland och Frankrike. Under vistelsen blev vi introducerade för företaget och fick lära oss allt om Fujitsus strategi, vad vi strävar mot och hur vi ser på framtiden. Vi fick såklart även mingla massor med de andra graduatsen och påbörjade även den första modulen i vårt traineeprogram. Den modulen kommer att fortsätta redan i slutet av oktober då vi återigen får resa iväg till andra delar av Europa!

Hittills trivs vi alla väldigt bra här på Fujitsu. Att bli inkastad i en roll där man knappt kan någonting från början är läskigt, men som en del av traineeprogrammet får vi ett otroligt stöd från både chefer och kollegor. Här finns möjlighet till både interna och externa utbildningar och så länge du visar framfötterna och är tydlig med att du vill utvecklas så ges alla möjligheter du kan tänka dig!

Vi återkommer snart igen med mer spännande information om våra olika roller och vad vi faktiskt gör och kommer att få göra här om dagarna. Vi ser fram emot de kommande två åren som graduates och vi ska försöka dela med oss så mycket som möjligt av våra äventyr!

/Amanda, Malin och Eduardo