Hej!

Nu har turen kommit till mig att skriva ett inlägg här på traineebloggen. Mitt namn är Johanna Widén, 26 år från Uppsala. Jag jobbar på Region Öst, eller lite mer precist, i Uppsala. Jag har (precis som Alexandra) varit trainee på JM sedan september förra året. Ett otroligt roligt jobb där man ställs inför nya utmaningar varje dag.

Här är en bild på mig när jag var ute i produktion i höstas och fick vara med vid en gjutning.

Här är en bild på mig när jag var ute i produktion i höstas och fick vara med vid en gjutning.

Jag tänkte berätta lite mer vad jag gör på dagarna här i Uppsala.

Just nu är jag inne på mitt tredje block, som är projekteringsledning. En roll där man måste klara av att ha många saker på gång samtidigt. Som projekteringsledare är den huvudsakliga uppgiften att utveckla projektet och ta fram handlingar som sedan produktion tar över. Detta görs i konsultgruppen som består av en eller flera konsulter från varje disciplin (A, K, El, VVS etc.).

Jag och min handledare Christian har just nu tre olika projekt som vi jobbar med. Det första är projektet Kungsgatan 66 som är ett projekt som precis har produktionsstartat etapp 1 och ska byggas i centrala Uppsala, på just Kungsgatan 66. Just nu är det bara en grop, men det kommer bli väldigt fint när det är klart!

En bild på hur det ser ut idag.

En bild på hur det ser ut idag.

En bild på hur det kommer se ut när det är klart.

En bild på hur det kommer se ut när det är klart.

Det andra är ett projekt som vi fick ta över för bara någon månad sedan. Det är ett lite mindre projekt som ska byggas i stadsdelen Gränby här i Uppsala. Det är det här projektet som jag har ägnat mest tid åt. Upphandlingen av konsulter är i fullgång och projekteringen drar igång efter semestern. Det ska bli riktigt kul då det är jag som ska få hålla i projektet så mycket som möjligt.

Det sista projektet vi har är ett småhusprojekt en liten bit utanför stan. Där har produktionen dragit igång och projekteringen är klar. Det är lite att göra trots det då det alltid kommer upp frågor från produktion som måste lösas.

Några saker som en vanlig dag kan bestå av:

  • Möten, antingen med konsultgruppen eller ute på bygget med produktion.
  • Upprättande av olika dokument som ska fram när ett projekt drar igång (bl.a. tidplan och projekteringskalkyl).
  • Mailande med konsulter för att lösa olika frågor som har dykt upp.
  • Och mycket annat…

Det var en liten inblick i vad jag sysslar med om dagarna.

/Johanna