Hej igen!

Mycket har hänt sedan jag skrev mitt förra inlägg. Jag har hunnit bland annat hunnit med att avverka fem veckor i Dreamteam som är ett förvaltningsteam här på Jordbruksverket. För närvarande är jag inne på min tredje vecka i Jorden. Jorden är ett system som handläggare använder sig av för att behandla ansökningar av direktstöd och miljöersättningar. Det börjar så smått dra ihop sig mot den sista delen för oss som är en provanställning vilket går se i nedanstående översikt.

 

Översikt för vår traineeperiod.

Inför provanställningen som varar i tre månader har vi fått lämna önskemål om till vilket team vi vill arbeta i (se teamlista nedan).

Team

  • Jorden
  • PoF
  • Dreamteam
  • Atlas
  • ICC

Även om Jordbruksverket strävar efter att teamen ska jobba på samma sätt och i stor utsträckning också gör det skiljer de sig ändå åt. Ett par av dem förvaltar befintliga system medan det i andra sker nyutveckling. Det finns också andra skillnader såsom storleken av teamen, tekniker/ramverk inom programmering som används. Sammantaget har det gjort det svårt för mig att lämna önskemål för det team jag vill tillhöra, så många valmöjligheter! Det här är dock endast positivt då det finns stora möjligheter till att man får jobba med det man är intresserad av. Under min tid här på Jordbruksverket har jag just märkt att de är måna om trivsel och att man ska kunna påverka sin arbetssituation. Många har fått möjligheten att byta team och/eller avdelning för att ändra riktning, byta teknikområde eller få helt nya arbetsuppgifter.

Om du inte redan har varit inne och läst vår annons om en fjärde traineeperiod så gå in, läs och sök, bli min kollega och gå vilse i korridorerna med mig!  Vill du inte hänga med mig så finns det drygt 150 andra du kan umgås med. =)