Hej igen!

Nu är jag inne på min sista vecka av praktiken i dreamteam. Det har varit en lärorik och intressant period då jag har fått se och lära mig hur de äldre systemen här på jordbruksverket är uppbyggda. Under min praktik här så har jag bland annat fått arbeta med bea som är ett internt system för att söka och administrera behörigheter samt hundregistret som hundägare använder för att registrera sina hundar.

I slutet av förra veckan så fick vi äntligen reda på var vi ska sitta i för team under den tredje och sista perioden av traineeprogrammet. Jag hamnade i Atlas som var det första teamet jag praktiserade i och det var även mitt förstahandsval då jag trivdes väldigt bra där. Nu får man bara hoppas att jag kommer ihåg allt jag lärde mig där så jag kommer in i arbetet snabbt och smidigt.

Nu i helgen så medverkade jag och två till från jordbruksverket på Hack for Sweden i Kista. Det var väldigt kul och lärorikt. Evenemanget började med inledningstal från bland annat Civilminister Ardalan Shekarabi som berättade om vikten av att myndigheter samarbetar inom IT-området, han nämnde även att regeringen har satt upp det “radikala” målet att  2018 ska alla fax-apparater vara borta från den offentliga sektorn! 😉
Även Anna Rosling från Gapminder var där och visade upp Dollarstreet som är en tjänst som visualiserar hur familjer inom olika inkomstgrupper lever i olika länder och världsdelar.

Efter inledningstalen så började själva hackathonet. Vår idè var att man med hjälp av en app skulle hitta lediga cykelställ i närheten av där man är och dessa cykelställ skulle sedan ha inbyggda lås som man kunde låsa med hjälp av mobilen. Tyvärr så hade vi en del tekniska problem så det gick inte lika bra som vi hade trott, men det var kul och lärorikt ändå!

Nedan kan ni se en del bilder från Hack for Sweden samt även en video från inledningstalen.