Då var det min tur att få äran att gästblogga. Mitt namn är Christoffer Askebrand och jag är traineekollega med Alexandra, som är välbekant vid det här laget, och Jacob som var Gästbloggare nr 1. Det var någon som nämnde att jag var äldst i vår trainee-årgång men det kräver jag ytterligare bevis på. Vem är då jag:

Namn: Christoffer Askebrand
Ålder: 25 år och 38 månader
Utbildning: Industriell Ekonomi
Tjänst: Trainee inom Projektutveckling på region Stockholm Nord
Block: 2/5 – Verksamhetsutveckling
Bor: Solna
Från: Luleå

Med den infon ur vägen så kan jag berätta lite om vad jag pysslar med om dagarna.

Verksamhetsutveckling är en koncernstab/stabsfunktion här på JM. I rollen som trainee så arbetar man enkelt sett mot fyra avdelningar; Kvalitet, Miljö & Hållbarhet, Tekniska avdelningen och Projektkontoret/IT. Detta block spenderas med tre andra traineer vilket är ett enormt bra stöd i det dagliga arbetet.

Rent praktiskt går det ut på att de olika avdelningarna har en samling uppdrag och utredningar som vi traineer får välja från. Det kan vara alltifrån nyinkomna idéer/förbättringsförslag som ska utredas, till genomarbetade förslag som ska verkställas. Några av uppgifterna har vi traineer valt att samarbeta med och några andra har vi ansvar för själva. Det påminner lite om projekt man hade på universitetet vilket är riktigt kul då man får en möjlighet att tillämpa mycket av det man lärt sig.

Ett konkret exempel som jag arbetar med nu är tre utredningar som tillsammans ska leda till att JM, på längre sikt, får helt fossilfria byggarbetsplatser. Det är riktigt spännande och känns kul att ha uppgifter där man har möjlighet att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vår traineehörna.

En typisk dag består av en hel del arbete framför datorn, i telefonen och i mötesrummet. När arbetsdagen är över brukar jag vanligtvis delta i någon friskvårdsaktivitet här på kontoret och innebandyn på måndagar är något man absolut inte får missa. YES! JM har nämligen ett gym och en idrottssal på entréplan som de anställda får nyttja vilket verkligen förgyller vardagen. Ska också tilläggas att det är en stor tröst för en vilsen norrlänning i storstan att ha så nära till en bastu.

Lite bilder från träningsdelen.

Lite bilder från träningsdelen.

bild4bild3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för mig och hoppas ni får en grymt bra vår!

//Christoffer