Tiden går fort när man har roligt brukar man säga och jag kan intyga att det stämmer! Jag har redan arbetat 3 månader här på Fambo i Göteborg. Förra veckan var lite extra speciell, hur ska man få tag i boende, när det är bostadsbrist och många års kötid krävs? När man inte har planerat att flytta till en stad är det svårt att ställa sig i en bostadskö, och för få kontakter i Göteborg har bidragit till att det känns omöjligt. Efter 130 dagar på boplats lyckas jag med det omöjliga, ett första handskontrakt. I februari går äntligen flyttlasset till Vasastan, en otroligt lättnad att veta att jag har någonstans att bo framöver. Veckan avslutades sedan på topp, då det blev julfest med jobbet. Efter lunch bestod dagen av föreläsningar och övningar som sedan avslutades med julbord. Det var mitt första för i år och julkänslorna börjar komma, om några veckor åker jag mot Eskilstuna för att fira jul. Innan dess ska jag hinna jobba några veckor till och berätta i korta drag om ett av mina projekt som pågår.

Jag har i uppdrag att renovera två lokaler som varit avställda i ungefär 15 år. Så det första steget i projektet var att se till att hyresgästerna har bildat en förening, så det är säkerställt att de kommer vara aktiva. Steg två var sedan att kontakta en brandingenjör för att uppdatera det befintliga brandskyddet. Vi gick tillsammans igenom lokalerna där jag sedan fick en rapport om exempelvis antal personer som får vistas i lokalen, vilken typ av utrustning som krävs samt utrymningsvägar.

Steg tre var ett möte med entreprenören där jag visade vad som ska göras i vilka rum och entreprenören kom även med förslag på lösningar. Jag kom fram till samtliga åtgärder som behövs för att öppna upp lokalen igen. Här kommer verkligen all byggteknisk kunskap till användning, dessa dagar uppskattar man kursen byggteknik lite extra mycket. Det ställs krav på olika materialval, vilket gäller att hålla koll på. En enkel sak som att man inte kan byta till vilket golv som helst. Eftersom det är renovering av golv mot mark behövs en Platonmatta innan linoleummatta för att få ett hållbart fuktskydd.

Steg fyra var att lägga en beställning och renoveringen är just nu i fullgång. Leveransen av säkerhetsdörrarna är lång och beräknas komma i slutet av januari. Förra veckan hade jag ett möte med föreningen där jag berättade vilka åtgärder som kommer göras samt hur lokalen kommer att bli. På grund av krav på utrymningsvägar och säkerhet har väggar uppförts vilket medför att utrymmet som får användas har blivit mindre. Föreningen har ett otroligt engagemang och genom att lyssna på varandra får vi ett bra samarbete. Ser fram emot att avsluta projektet i februari med en invigning av lokalen samtidigt som det första gårdsmötet i föreningen äger rum!