Jag heter Axel Ekström och går SABO trainee men arbetar på Svenska Bostäder. Ni ska strax få en förklaring!

I somras tog jag min examen från KTH efter att ha gått Samhällsbyggnadsprogrammet med inriktning byggprojektledning. Idag arbetar jag på Svenska Bostäder (SB) som bitr. projektledare i nybyggnation. I rollen som bitr. projektledare så biträder jag de övriga projektledarna med diverse olika saker i projekt. Det kan variera från att vara med på projekteringsmöten till att avropa konsulter för uppdrag eller att kontakta stadsbyggnadskontoret i olika ärenden. Jag kommer också under året att revidera våra tekniska regler som vi på SB har när vi bygger, men det blir i vår. Eftersom vår kärnverksamhet är förvaltning av de befintliga lägenheterna vi äger kommer jag även att göra praktik på ett av våra distrikt i vinter. Det är verkligen många olika saker som jag får göra och uppleva. Dels på hemmaplan i mitt arbete på SB och sen under träffarna (modulerna) med de andra SABO traineerna.

I år är vi 18 stycken som går SABO trainee och vi är spridda från norr till söder i Sverige. Det är detta som gör SABO trainee så spännande, vi deltagare har vår anställning i ett av SABOs alla medlemsföretag och har sedan gemensamma träffar fem gånger under året vilket gör att vi skapar oss ett nätverk spritt över hela Sverige i början av våra karriärer. Dessa träffar är även de spridda i landet, nu i november ska vi till Kiruna hela gänget och få se hur det går till när en hel stad ska flyttas. Under dessa träffar har vi även ett tema på vad vi ska gå igenom. Det kan vara fastighetsutveckling, kundfokus eller omvärldsanalys te.x.

Årets SABO traineer

Fotograf: Anette Jansson-Bougt

I september hade vi den första träffen i Stockholm och en stor del av de tre dagarna ägnades åt teambuilding, alltså hur skapar man ett team av en grupp. Det var otroligt roligt och utvecklande. För hur agerar man själv i en grupp, är man Dominerande och vill uppnå snabba resultat, vill man ha inflyttande och entusiasmera andra, vill man ha Stabilitet och låta alla komma till tals eller vill man vara Korrekt och värna om noggrannhet. Otroligt lärorikt och bra att få en självkännedom om sig själv men även hur andra agerar. Den profilering vi gjorde kallas DiSC profil. Denna är självklart inte 100 % sann men ger en bra fingervisning hur man agerar.

Ytterligare en vecka har susat förbi och snart är det helg!

/Axel