Hej!

Mitt namn är Louise Sandberg och är en av årets SABO traineer. När jag blev tillfrågad om att dela med mig av min vardag, var jag som vanligt inte sen att hoppa på. Ursprungligen kommer jag från Eskilstuna och flyttade hösten 2013 till Malmö för att studera fastighetsföretagande på Malmö Högskola.

 

Redan under studietiden kom jag i kontakt med SABO då dem marknadsförde sig på skolans bokkorridor. Jag valde att söka till SABO traineeprogram då jag tycker det är en bra start på karriären, att få möjligheten att varva verkliga arbetsuppgifter samtidigt som jag fortsätter att utbildas. Jag ansökte och efter två intervjuer blev jag erbjuden tjänsten som biträdande fastighetsförvaltare på Familjebostäder i Göteborg. Som sagt är jag aldrig sen till att tacka ja, även om detta innebar en ny stad med nya utmaningar. Över en månad har jag redan jobbat och ingen arbetsdag är den andra lik, det är ett spännande jobb med varierande arbetsuppgifter. Jag har redan fått en bra insikt över hur olika yrkesroller arbetar i företaget och har precis fått mitt första egna projekt.

 

Första modulen i traineeprogrammet är även avklarad, jag och Viktoria som är den andra traineen här på Familjebostäder reste till Stockholm för att möta upp de andra traineerna. Det var tre intensiva dagar med givande föreläsningar. Den första dagen började med teambuilding där jag fick en ökad förståelse om mig själv och andra. Det bidrog även till att vi traineer redan har en bra kontakt och delar med oss av våra olika kompetenser samt erfarenheter. Vidare fick jag en ökad förståelse om allmännyttans roll i samhället, hur ekonomi samt juridik påverkar ett bostadsbolag. I november reser vi till Kiruna för den andra modulen som handlar om omvärldsanalys och affärsmannaskap.

 

Jag hoppas ni är intresserade av att följa min spännande vardag under ett år. Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill läsa mer av eller undrar över. Nästa gång hoppas jag att jag är i full gång med mitt projekt.