Hej på er!

Nu är det ett tag sedan det kom ett inlägg från mig och Viktor. Sommaren har kommit till Umeå och man kan äntligen njuta av sin lunch utomhus.

Alla teoretiska kurser inom kravblocket är gjorda och nu återstår tre veckor av praktiskt kravarbete innan vi tar lite semester. De teoretiska kurserna har vi gjort tillsammans med andra inom företaget, dels nyanställda, men även några som nyligen bytt roll inom sina projekt. Väldigt givande att kunna ha diskussioner med kollegor från andra projekt, och dessutom med annan bakgrund.

Förutom några mindre uppgifter inom det ordinarie projektet så har vårt praktiska arbete fokuserats på att skriva kraven för ett mindre system som används internt inom vår testverksamhet. Detta innebär att vi har fått börja från grunden med ett helt nytt kravprojekt med allt vad det innebär. Fördelen är att vi får arbeta med flera delar av kravprocessen då vi funderar över både verksamhets- och designkrav, även om fokus ligger på systemkraven. Vid första anblick så kan ett användningsfall (Use Case) för en av systemets funktioner se relativt simpelt ut, men att skriva dem så att de blir just lättlästa är långt ifrån enkelt. Det har blivit många diskussioner angående alternativflöden och ”best practice” när det kommer till kravskrivande.

Sen kan jag inte låta bli att nämna Dräpardygnet, en multisporttävling som jag, Viktor och tre andra Cinnoberiter genomförde i helgen. Tio företag från Umeå samlades i fredags 19.00 för att springa, cykla och paddla med siktet inställt på att nå målet ca 20 timmar senare. Bitvis var det riktigt, riktigt tungt, men trots att vi inte tränat ihop oss nämnvärt klarade vi alla etapper och kom dessutom in som fyra!

Ha det bra och njut i solen om ni kan!

IMG_2164_small

Glada miner innan loppet