Hej!

Förra veckan var mycket händelserik, vi alla (traineer) har börjar på sista etappen av traineeprogrammet, provanställningen. Jag måste erkänna att det var lite pirrigt att börja provanställningen i teamet Atlas, dels för att jag nästan inte känner någon i teamet och för att jag har väldigt lite känsla för vad de gör. Samtidigt kände jag att det skulle bli roligt att få testa något nytt och fräscht (systemet då), eftersom Atlas är en del av nyutvecklingen som drivs på Jordbruksverket.

Atlas-teamet (från vad jag förstått det som, efter de första veckorna) utvecklar ett stödverktyg för kontrollanterna, kontrollanterna är personer från Länsstyrelsen som är ute och kontrollera ett urval av brukarna (bönderna) som ansökt om stöd hos Jordbruksverket. De kontrollerar om brukaren (bonden) har fyllt i korrekt uppgifter i sin ansökan och att uppgifterna verkligen stämmer överens med verkligheten.

Efter snart två veckor i Atlas-teamet känner jag att jag hamnat rätt, eftersom jag känner att jag i atlas projektet har möjlighet att utvecklas inom de områden som jag just nu vill bli bättre på d.v.s. Javascript och Angularjs (som kort o gott är ett utvecklingsverktyg för ”front-end” utveckling). Dessutom är alla i projektet Atlas väldigt trevliga och villiga att hjälpa, vilket jag uppskattar väldigt mycket, speciellt när man ska börja i ett nytt team och i ett nytt system.

Från vad jag har hört från de andra traineerna så verkar de flesta också nöjda, efter att snart två veckor utav 3 månader är avklarat av provanställningsetappen.

Hoppas att fortsättning blir lika bra!