Vad kännetecknar en bra testare? En till synes ganska enkel fråga som visade sig vara mer komplex än vad jag först trodde. Vad ska testas, hur ska det testas och när är man klar? det är frågor man hela tiden måste ställa sig. Sen ska det dokumenteras på ett sätt som helst gör det otvetydigt vad som gjorts, vilket inte heller är så lätt alla gånger. Nu är i alla fall vår tid inom testblocket över och vi kommer från och med nästa vecka gå in i utvecklingsblocket. Att börja sin tid här som testare har verkligen varit värdefullt då det gett oss en chans till att få en övergripande bild av systemet när man testat olika funktioner. Speciellt bra när man är helt grön på systemet. Men allting har ett slut och nästa vecka kommer istället till stor del bestå av kurser på temat ”Mjukvaruutveckling på Cinnober”, jag är taggad!

Julstämning på kontoret.

Julstämning på kontoret.

Ibland är det svårt att sammanfatta vad som har hänt på två veckor, de kommer och går så pass fort. Men en sak värd att nämna är att mitt team har gått en kurs i agil mjukvaruutveckling några dagar den här veckan. I vårt projekt följer vi en agil utvecklingsprocess med Scrum som metodik, vilket lite förenklat betyder att all utveckling sker i kortare sprintar. Som nykomling har det gått förvånansvärt fort att komma in i arbetsprocessen men det är först nu, efter den här kursen, som jag har fått upp ögonen på riktigt för alla fördelar med agil utveckling. Vi hade även en session angående gruppdynamik och vad som driver och engagerar människor, något som jag personligen tycker är otroligt intressant. Förhoppningen är att jag kan lära mig ännu mer om detta under min tid här, och det verkar inte omöjligt.

Men förutom jobbet då? Snart är det vinter på riktigt! Knarrande steg i snön, ångande andedräkt, rosiga kinder och skidåkning. Förra helgen fick vi till och med en hel del snö och man fick återigen känna på hur det är att pulsa genom snödrivor. Tyvärr så smälte den bort lika fort som den kom, så än är det plaskande steg i vattenpölarna, icke-ångande andedräkt, icke-rosiga kinder och löpning som gäller. Men jag håller tummarna.

Trevlig helg!