Nu har det snart gått 3 månader sedan traineeprogrammet här på Cinnober började och hittills har vi jobbat med testande. Sedan senaste uppdateringen har det varit en blandning av skrivande av autotester och manuella tester, man skulle kunna säga att det börjar bli lite vardag av arbetet. De manuella testerna har i många fall varit av typen patchtester. En patch är en uppdatering eller fix på en befintlig mjukvara. Varje gång något skall åtgärdas utförs även testning av uppdateringen för att se till att problemet fixades, samt att inget annat gick sönder. Man vill kunna bevisa för kunden att den efterfrågade fixen faktiskt hjälper, det krävs att man är noggrann och försöker skriva utförliga testbevis utan att de blir så långa att det tar onödig tid. Informationstät skulle jag säga är ett beskrivande ord för ett bra patchbevis.

Mycket av patchtestandet kom som ett resultat av att kunden i projektet vi traineer jobbar i nyligen uppdaterade sin mjukvara i produktion. Så det har varit mycket fixande inför uppdateringen för att se till att det ska fungera smärtfritt. Än så länge så har lanseringen gått strålande men hela projektgruppen är redo att rycka in om det skulle vara något som händer.

Nu när vi har gått igenom 3 månader av testning är det snart dags för ett nytt block att börja, preliminärt ska utvecklingsblocket börja i december vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Testning har varit kul och bra att göra även om det är programmering jag tycker är roligast.

Tills nästa gång.

Viktor