Traineeprogrammet på jordbruksverket är uppdelat i tre block. Idag avslutades det första blocket, utbildningstiden är nu färdigt. Vi har under tre månader matats med teoretisk kunskap och övningar som nu ska testas i praktiken. Från och med nästa vecka är det praktik som gäller.

På måndag flyttar vi från vårt trygga rum in i kontorslandskapet och utvecklingsteamen. Vår grupp ska nu splittras och våra kunskaper sättas på prov! Eller i alla fall ska vi vidareutveckla oss inom vårt fokusområde, programmering.

Vad fort tiden gått! När vi började var det sommar och idag faller första snön.
Utbildningen har varit väldigt bred och jag känner att vi har fått en bred kunskap att ta med oss. Med en teoretisk insikt om hur Jordbruksverket fungerar ska det nu bli kul att se verkligheten. För visst att teori är bra, men det känns som att det är först när man kommer ut i verkligheten man kommer förstå sig på teorin.

Jag tror att alla vi traineer känner likadant inför praktiktiden som nu skall ta sin början:
Spännande, kul och nu kör vi!

Kul grej, idag har vi traineer sammanfattat våra åsikter om utbildningsperioden. Men roligast var att våra handledare sammanfattat vad de tyckt om oss traineer. Här är resultatet:

sjv_1