Just nu är förberedelserna igång för en av höjdpunkterna på traineeprogrammet, nämligen nästa Trainee Summit. Så, vad är då en Trainee Summit? Jo, förutom introduktionsveckan är det de tre tillfällen under traineeprogrammet när vi träffas alla traineer för gemensam konferens och utbildning.

Mitt år är vi totalt nio traineer på Octapharma; tre i Stockholm, tre i Frankrike, två i Österrike och en i Schweiz. Senast vi träffades var i februari och då var vi på produktionssiten i Springe, Tyskland, vilket var kul eftersom ingen av oss är placerad där. Förutom att vi fick en rundvandring i fabriken så tillbringades största delen av tiden med föreläsningar och övningar på temat personlig utveckling och emotionell intelligens, vilket kändes både väldigt lärorikt och intressant.

Men den största behållningen av att åka på Summit är ju ändå att få träffa de andra traineerna. Vi som är placerade i Sockholm träffas ju nästan dagligen och har mycket utbyte av varandra, men det är ju väldigt värdefullt att utbyta tankar och idéer om programmet även med de andra traineerna. Dessa personer blir ju också ett bra framtida nätverk, som kanske framförallt kommer komma till nytta när vi ska ut på våra utlandsplaceringar under hösten. För att vi ska hinna lära känna varandra bättre har vi dels tid för att gå ut och äta tillsammans men vi har också alltid en gemensam team activity. Nu senast var vi i en musikstudio och spelade in en cover på låten Happy. Det var riktigt roligt, även om vi väl alla kände att vi valt rätt som inte satsat på en karriär inom musiken när vi hörde resultatet.

Om tre veckor är det alltså dags igen och då åker vi till huvudkontoret i Schweiz för att lära oss allt om ledarskap, och såklart ha väldigt kul tillsammans.

trainee%20summit_maint

Såhär snygga var vi när vi var på fabriksbesök i Springe