Hej!

Snart är det go-live för vår projekt, LMEClear (London Metal Exchange). Under den här perioden måste alla testa och fixa buggar. Vi jobbar med JIRA, vilket är en produkt för ärendehantering inom mjukvaruutveckling. Kunden testar vår produkt samtidigt som vi och om de hittar en bugg eller ett problem så skapar de ett ärende i JIRA. Den här typen av ärende kallas för Support jira. Sen testarna på Cinnober försöker att återskapa buggen och sen verifierar Support jiran som en valid bugg eller issue.

Vi skapar då en Development jira för varje verifierad Support jira som utvecklarna sedan kan börjar jobba på. Testledare och projektledare bestämmer hur viktigt varje bugg är och prioterar vilka som ska fixas först!

Så är det! Idag är det kodfrys, så nu ska jag fortsätta jobba och testa jiror! Det innebär att alla viktiga fixar måste checkas in idag för att nästa vecka så har vi en testvecka då vi testar befintlig funktionalitet utan att introducera ny kod som kan påverka. Det finns ingen utrymme för buggar i finansiella produkter!