Hej 🙂

Vi, first generation traineer, Àr i mitten av kravblocket. Det innebÀr att vi jobbar som en lÀnk mellan kunden och Cinnober. Vi utredar vad kunden skulle vilja ha och vad vi kan leverera med tanke pÄ vÄra produkter och tidbegrÀnsningar.
Vanligtvis om kunden vill Àndra eller lÀgga till funktionalitet mÄste de skicka in en Change Item (CI). Sedan estimerar vi hur lÄng tid det tar och hur mycket det kostar och meddelar det till kunden. Jag har jobbat med nÄgra CI under min tid i kravblocket.
Just nu sitter jag med en uppgift som jag har fÄtt frÄn Gustaf, vÄr mentor under testblocket, att hitta och dokumentera alla befintliga typer av objekt och sina relationer i LMEClear (London Metal Exchange) projektet. Resultatet blir ett klass-diagram. Klass-diagram i UML (Unified Modelling Language) Àr en typ av statisk diagram som underlÀttar för oss att förstÄ alla klasser som finns i systemet och deras attribut,metoder och relationer.
Mitt klass-diagram har en klass för varje objekt, i klassen kan man se alla attribut som objektet har. Man kan skriva alla metoder i den tredje delen av klassen men det har jag hoppat över för tillfÀllet.
Den hÀr bilden visar User-klassen i mitt diagram.

ClassDiagram.vsd - Microsoft Visio

Cheerios!