Hej! Här kommer en liten uppdatering om vad jag sysslat med de senaste två veckorna.

Första halvan av förra veckan ägnades främst åt att verifiera rättade buggar med manuell testning, det blev stundtals rätt krångligt men jag känner att jag är betydligt säkrare på att använda systemet och att testa än tidigare. Jag kör såklart fast ofta men tack vare vänliga skrivbordsgrannar löser sig det mesta snabbt.

Arbetet gick som vanligt ända fram till torsdag då jag fick en introduktion till automatiska tester inom projektet. Efter intron började jag arbeta med att fylla i testfall vi inte hade täckt tidigare. Det medförde även att jag till slut fick sitta och skriva Java ”på riktigt”, det vill säga utanför de övningsuppgifter vi hade under Lars Wahlbergs kurs jag nämnde i ett tidigare inlägg samt mitt egna lilla labyrintrobotprojekt. Tiden flyger fram då man har roligt, och så är även fallet då man kodar. Jag älskar problemlösning så jag blir rätt så absorberad av uppgiften då jag sitter och programmerar!

Skrivandet pågick fram till tisdag då jag blev tilldelad nya arbetsuppgifter; projektet har haft en ny release mot kund som nu sitter och testar sitt system för fullt så jag ska hjälpa till att kika på kundens buggrapporter. Då agerar man som ett filter innan buggrapporterna når utvecklarna. Det kan till exempel vara så att det som rapporterats in egentligen inte är en bugg utan är något som ligger utanför specifikationerna som systemet bygger på. För att försäkra sig om vad som gäller får man fråga runt mycket vilket i sin tur även ökar ens egen kunskap om systemet. Det är åtminstone min förhoppning.. Vi får se hur det går!

Utöver rent arbete har jag som projektmedlem dragit mitt strå till stacken och bakat till förra fredagens projektfika. Det var den fjärde oktober, vilket råkar vara kanelbullens dag, så det var inte särskilt svårt att bestämma mig för vad jag skulle baka!